Boktips AIP, läkande Paleokost

 

http://cleanfoodfighter.com/?s=boktips

 

Jag vill tipsa om tre bra böcker med recept på läkande Paleokost. Paleo kan ätas i många olika varianter, det är om diskuterat vad som får ingå i de olika varianterna och varför man inte ska äta vissa livsmedel.

Då det gäller autoimmuna sjukdomar finns det en gren av Paleo som kallas AIP= Det autoimmuna protokollet.  Den grenen går ut på att försöka hjälpa kroppen att läka inflammationer och försöka sätta autoimmuna sjukdomar i remission.

Jag hittat några bra kokböcker att ha till hjälp vid AIP-matlagning. Det är inte helt enkelt att själv vara påhittig i början på sin kostomläggning så det är bra att ha något att luta sig emot.

Den fösta är Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilssons ”Autoimmun kokbok”

Den är precis nyutkommen. För mig var Karl Hulténs hemsida en jättebra hjälp till att förstå olika livsmedels påverkan på inflammationer. Har precis köpt boken. Det ska bli spännande att laga recepten.

Den andra boken är skriven av en annan av mina ”gurus”. Sarah Ballantyne. Hennes första bok har jag tipsat om tidigare ”The Paleo Aproach” och detta ”The Paleo Aproach cookbook” är då hennes andra bok som är både en kokbok och  en bok med många tips om hur, vad och varför. Sarah Ballantyne går under namnet Paleo Mom på Facebook.

Den tredje boken är skriven av Mickey Trescott. Hon är en av de matskribenter för AIP som man hela tiden återkommer till. Hennes recept finns att hitta på Pinterest, instagram och från hennes hemsida. Hon är väldigt skicklig att komma på goda maträtter med få råvaror som dessutom är AIP godkända.

Annons

7 reaktioner till “Boktips AIP, läkande Paleokost”

  1. Nä, faktiskt inte Birger Schampi, inte en spänn tjänar jag på min blogg. Inte en grej som jag tipsar om har jag fått betalt för eller fått gratisexemplar av. Däremot, trot eller ej, lider jag av en dödlig sjukdom och jag vill visa andra den väg som jag har hittat. Svårt att tro i dagens cyniska samhälle , Birger Schampi, att man inte gör saker bara för att tjäna på dem själv.
   Kram på dig!

   Gilla

  1. Detta är en blogg där jag bestämmer vilka tips jag vill ge utifrån att jag försöker läka min autoimmuna sjukdom, Sklerodermi. Om jag vill göra reklam så gör jag det! Om jag vill att andra ska veta vilka kokböcker som finns som hjälp för AIP så ger jag tips utifrån vad jag själv har köpt.

   Gilla

 1. Förlåt, men jag trodde att jag befann mig på facebookgruppen Systemisk Skleros Sverige och inte på någons blogg – hur nu det gick till. Får se upp bättre i fortsättningen.

  Gilla

 2. Hej, jag gillar verkligen Mickey Trescotts recept. Hon har visst kommit ut m en ny kokbok. Kunde inte hitta om den fanns med europeiska mått också som den första. Skönt att slippa räkna om måtten! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s