Kärlekspraliner

Finväder idag. Har besök av en kompis son så alla killarna gick upp tidigt och åkte till backen.

Jag åt latfrukost och vilade. Det är inte helt lätt att få saker gjorda här hemma, med en arm i gips och den andra handen stel av fibros.

2015/03/img_7761.jpg

Målet för dagen är att fixa medicindoserarna för 4 veckor och att ta en dusch. Om du nu tänker att det kan ju inte ta så lång tid så kan jag berätta att det gör det. 56 fack ska fyllas med ca 12 tabletter i varje…. Det är hårt jobb. Duscha tar en timme, om du vill testa hur det är så kan du lägga ena armen bakom ryggen och knyta den andra till hälften och så hålla kvar så hela duschen, håll kvar även när du ska sätta upp håret i en turban. Pust!

När jag var i Stockholm var vi i gallerian i Fältöversten. Där hittade jag pralinformar i silikon. Köpte en med hjärtan. Igår testade jag en variant av praliner som jag hittade på.

Recept:

Smält 100 g mörk 90 % choklad i ett vattenbad. Låt svalna en stund. Häll i det smälta i botten på formarna.
Rulla runt chokladen så att den fastnar lite på väggarna.

I matberedaren tog jag:

2 msk mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
3 msk smält kokosolja
2 msk ekologisk kakao
1 msk honung

Blanda ihop detta med knivarna.
Sedan häller du i smeten i formarna, inte hela vägen upp. Här borde jag varit smart och ställt pralinerna att stelna innan jag hällde på det resterande av chokladen jag hade i frän början. Nu gick den rakt igenom i stället för att lägga sig som en botten.
Knacka formen i bordet så att du får bort luftbubblor.

Ställ kallt över natten!

2015/03/img_7759.jpg

2015/03/img_7758.jpg

2015/03/img_7757.jpg

Kärlek i en liten burk!

2015/03/img_7760.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s