Köttgryta med sötpotatis

Idag var jag inne på Reumatulogen i Östersund. Var hos arbetsterapeuten med händerna. Har gjort laserbehandling hos sjukgymnasten i Åre och nu ville jag jämföra mina tidigare värden med nuvarande status. Alla siffror var bättre så det går åt rätt håll!

Tog en tur förbi Willys, brukar älska deras grönsaksavdelning men idag var det byggnadsställningar och kaos.

Lagade köttfärsgryta i kväll. Lättlagat och blir lunch några dagar framåt för mig.

Recept

Fräs en bytta ekologiska champinjoner
Hacka två rödlökar och stek med svampen.
Fräs köttfärsen och häll på en tetra med passerade tomater. Tärna en sötpotatis och lägg ner i grytan. Tärna i de rotfrukter du har hemma, jag hade en halv kålrot. Häll på 5 dl vatten, ta i tre msk tomatpuré och låt puttra ihop under lock. Smaksätt med paprikapulver, pressad vitlök, ekologisk buljong, salt och peppar.

Servera med en klick aioli

2015/02/img_7620.jpg

2015/02/img_7617.jpg

2015/02/img_7618.jpg

2015/02/img_7619.jpg

Annons

8 reaktioner till “Köttgryta med sötpotatis”

 1. Laser? Berätta mera? vad var din skin score innan du började med Cellcept? Äter kortison nu så då är set skönt med AIP mat 👍citronvatten 👍 kraM

  Gilla

 2. Monica, jag har dålig koll på min skin score, den har gått från stenhård till lite mer rörlig! Jag tror på cocktaileffekten, alla delar ska fogas ihop, för bästa resultat. Mat, medicin, träning, stressfri, värme, tillskott. Min akilleshäl är träningen. Borde träna mycket mer.

  Gilla

 3. Be dem göra en skinscore karta nästa gång du är i Lund? Då har du något att jämföra med om några år… Men Laser på händerna, vad är det?

  Gilla

 4. Med laser så strålar man knogarna och lederna i handen för att dämpa inflammationerna. Det passar inte alla men jag tycker att det blir något bättre.
  Det är sjukgymnast eller arbetsterapeut som gör detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s