Det händer ju inte så mycket…

Nothing is happening…,

Ibland blir jag frustrerad och arg över att jag faktist  kommer ”vara sjuk” för alltid. Att vara kroniskt sjuk utan att för den delen ”bli” sin sjukdom är svårt. Det är inga problem för mig att prata om min sjukdom, jag har förståelse för att människor bryr sig och frågar mig om den men ibland är det tröttsamt att den delen av mig tar över de andra delarna som är jag.

Sometimes I get frustrated and angry that I actually  will ”be sick” forever. Being chronically ill and not ”become” the disease is difficult. It’s no problem for me to talk about my illness, I understand that people care and ask me about it but sometimes it is tiring that this part of me is taking such a big part in who I am.

Dagarna och veckorna går och varje dag är en kamp med mat, näring, träning, vitaminer, mineraler, värme, cellgifter och mediciner. För mig finns det ingen annan väg just nu, man tuffar på och tar svårigheterna när de kommer. På jobbet är det ingen som ser mig som ”sjuk” längre (tror jag) utan där har har jag andra kvaliteer som visar vem jag är.

Days and weeks go by, and every day is a struggle with food, nutrition, exercise, vitamins, minerals, heat, chemotherapy and medications. For me there is no other way right now,  it’s just to live in the present and take the difficulties as they come. At work no one sees me as ”sick” anymore (I think) they forgot  and now  focus on my other qualities instead.

När jag tänker på att det inte händer så mycket förbättrande med min sjukdom, när jag tvekar och funderar på meningen med att fortsätta, så behöver jag titta på bilder från två år tillbaka. 

When I think there is not much of improvement with my illness, when I hesitate and think about reasons to continue,  I need to look at pictures from two years back.

  
Mina fötter och ben var svullna som elefantfötter. Dessutom kunde jag inte gå ordentlig och hade ont i alla leder.

My feet and legs were swollen like an elephants feet. Also, I could not walk properly and had pain in all my joints.

  
Så visst påverkar vi själva våra sjukdomar både genom tanke, kraft och handling.

So yes, we affect our  diseases, both with our thought, force and action.

❤️

Annons

11 reaktioner till “Det händer ju inte så mycket…”

 1. Vilken skillnad på dina fötter till det positiva. Jag började med Aip i slutet av mars, det jag märkte skillnad på var att huden blev mjukare. Lederna har jag inte haft några direkta problem med men jag svullnar om dagarna i benen och det blev inte bättre men mitt hjärta är dåligt så det är nog hjärtat det beror på mest. Jag fick dåligt med energi och gick ner för mycket i vikt tyckte jag. Nu har jag börjat baka glutenfritt bröd till frukosten på bovete, rismjöl, fiberhux och då har jag fått mer ork och magen mår bättre. Jag håller mig förövrigt nästan till Paleokost men inte så strikt.

  Gilla

  1. Hej Siv
   Ja, det är stor skillnad på allt, inte bara fötterna. Jag går inte ner med Paleo längre, känner tvärt om att jag lägger på mig. Har problem med vattenmelonmage så jag fick behålla maten när jag körde AIP. Innan gick det rakt igenom. Jobbigt med hjärtat, har du haft problem med det länge?
   Hälsningar
   Teresa

   Gilla

 2. Hej, vilken skillnad på din fötter, det finns hopp alltså? Tittar nu på mina elefant-paddfötter med tillhörande brännande smärtor hela framsidan av underbenet och svär över mina korvfingrar som är helt svullna och stasade! 😕 Ser dina händer också så där fina ut?
  Hälsningar Kattis 😊

  Gilla

  1. Hej Kattis!
   Mina händer är påverkade av fibros, men de har blivit mjukare i huden och är inte alls lika svullna som de var för två år sedan. Fick klippa upp mina ringar på båda händerna. Jag går på laserbehandling regelbundet och får även hjälp med handmassage en gång i veckan, hos sjukgymnast. Tycker att lasern hjälper mig att träna händerna bättre, kör alltid hårt med dem i duschen när jag har varmtvatten att stretcha dem i.

   Gilla

   1. Aha…laser har jag inte ens tänkt på, smart!! Vi har ett jacuzzibad som jag sitter i och stretchar allt jag kan, det är 39 grader hela tiden, jätteskönt. Mitt största bekymmer just nu är den otäcka brännande känslan i underbenen, som kommer utan förvarning och gör skitont. Jag är ju barnmorska och brukar skoja om att det känns som förvärkar ☺️. Jag blir så glad av att läsa din blogg och se att det finns hopp om förbättring. Tack för att du delar med dig! ❤️ Hälsningar Kattis

    Gilla

   2. Känner igen smärtan, hade jätteproblem med framsidorna av underbenen, i benhinnorna. Ibland kunde jag inte gå till jobbet. Smärtan kom från ingenstans ofta på natten. Min personliga teori om mina problem är att kortisonet jag åt ”lurade” kroppen att inte känna när jag överansträngde mig. Lyckades fasa ut kortisonet innan sommaren och har inte känt samma smärta sedan dess.

    Gilla

 3. Samma här; jag brukar vakna av att det gör så inibängen ont. Tack och lov går det över snabbt så jag somnar om efter en stund. Den smärtan går inte heller att relatera till mängden träning/promenad heller; det kan göra mera ont om jag varit lugn, och tvärtom. Jag har inte blivit insatt på kortison, men skulle gärna ta en liten injektion i varje handled och se om mitt karpaltunnelsyndrom kanske skulle bli bättre. Men jag väntar på kompressionsvantar som kanske gör händerna lite mindre ballong-lika. Vilken crazy sjukdom att få, jag hade möjligen tänkt mig lite artros i ett knä också får jag nåt som jag inte ens visste fanns…galet! Men jag tror jag kidnappar ditt uttryck; jag vill också se mig som en krigare!

  Gilla

 4. För mig gör magnesium en himmelsvid skillnad för benen. Tänk så mycket vi kan lära av varandra 😊 Här, i vår FB grupp Systemisk skleros Sverige och snart även förhoppningsvis i vår Riksförening.

  Gilla

  1. Ja, jag äter också magnesium Monica, så det kanske är det som gjort tricket. Svårt att veta vad det är som fungerar ibland. Kanske är det summan av kardemumman?.. Vi kämpar tillsammans ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s