Lyxig chokladdessert, Paleo         Luxurious chocolate dessertIgår hade vi vänner på middag och då vill jag bjuda på någon god dessert. När jag bakar så försöker jag tänka på att hålla ner mängden av dadlar och honung och choklad. Men så ibland vill man göra något som är lite extra.

Yesterday we had friends over for dinner, and when it happens I want to offer some good dessert. Usually when I bake, I try to think about keeping down the amount of dates, honey and chocolate. But times like this you want to do something extra for dessert.

Den här desserten blev jättegod. Om jag skulle ändra något till nästa gång är det att ha lite mer kokosolja i toppingen så att den blev mjukare. Efter en natt i kylen så var den lite svår att skära upp i snygga bitar.

This dessert was delicious. If I could change something for next time is to have a little more coconut oil in the topping so that it will become softer. After a night in the fridge it was a bit difficult to cut the cake into stylish pieces.Recept

25 dates 

1 dl coconut 

2 tablespoons almond butter

1 tablespoon Hazelnut butter

1,5 dl almond flour

2 teaspoons vanilla powder 

3 tablespoons espresso coffee 

Topping

200 grams dark chocolate, God quality 

2 tablespoons coconut oil

1 tablespoon espresso coffee 

Så här gör du

Börja med att köra dadlarna till en gegga i matberedaren. De ska vara färska från kartong i fruktdisken, inte torkade i påse. Sedan blandar du ner resterande ingredienser och kör till en slät massa.

What to do

Start by running the dates in the food processor. They should be fresh from the carton in the fruit counter, not dried in a bag. Then you mix down the remaining ingredients and drive to a smooth paste.

Pensla en form och ströa med kokos. 

Häll på chokladsmeten och ställ in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Brush a mold and sprinkling with coconut

Pour the chocolate mixture and place in the oven at 200 degrees Celsius for 15 minutes.Undertiden gör du ett vattenbad av en liten kastrull och ett metallmått eller glasskål. Lägg i chokladen och blanda med kaffet och kokosoljan. Rör ihop till en kräm.

In the meantime, do a water bath of a small pan with water and a metal ( or glas) bowl. Add the chocolate and mix with the coffee and coconut oil. Stir into a creamNär kakan är klar häller du på krämen medan kakan är varm. Häll allt på mitten från början och arbeta dig utåt, med svepande rörelser, med en slickepott. Det blir fint om man gör som ett taggmönster i toppingen.

When the cake is done, pour the cream on the top, while the cake is still hot. Pour everything in the middle and work your way out with sweeping movements with a spatula. The cake will look nicer if you do a tag pattern in the topping.Ställ att kallna och sätt sedan in den i kylen någon timme.

Set to cool and then insert the cake in the fridge for an hour or two Annons

En tanke på “Lyxig chokladdessert, Paleo         Luxurious chocolate dessert”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s