Mina räddare i nöden

My life saversEftersom min sjukdom sätter sig på bindväven så är det extra viktigt att alltid smörja in sig och hålla huden smidig. Ett tips är att ha en sprayflaska med kokosolja blandad med ”Bio oil”. Då kan man spraya hela kroppen när man fortfarande är fuktig. Sedan smörjer man med kräm efteråt.

I ansiktet har jag alltid Bio oil efter rengöring. Sällan jag behöver något annat. Som foundation har jag alltid en CC kräm från Loreal som motverkar röda- fläckar och nyanser. Den är jättebra. Det som är bäst med dessa två produkter är att de är billiga, runt 100 kr styck. 

Since my illness attacks the connective tissue  it is extra important to always  keep the skin smooth. One tip is to have a spray bottle with coconut oil mixed with ”Bio oil”. Then you can spray the entire body while it’s  still damp. Then lubricate it with cream afterwards.

In the face I’ve always Bio oil after cleaning. I rarely need anything else. As a foundation, I always have a CC cream from Loreal that is anti Red- stains and shades. It’s great. The best thing with these two products is that they are cheap, around $ 10 apiece.

Annons

5 reaktioner till “Mina räddare i nöden”

 1. Teresa! Du är en sån förebild och delar med dig av så mycket bra! Verkligen värdefull för oss i samma sits! ❤
  Idag slutade jag dock med Bio-oil. Blev varse att den till största delen består av mineraloljor – Paraffinum Liquidum och Triisononanoin. Känns inte ok när det uppdagade sig. Tycker att jag läser på allt, men man kan lätt förledas av att den säljs på apotek och hälsokost och innehåller lite extrakt av något naturligt… 🙂 Nu låter jag nästan militant! 🙂
  Här finns det en studie av Sandra Kleinau om kopplingen mineraloljor och reumatiska sjukdomar – jag har bara läst abstract :), men blev tipsad.. Och visst, från 1993, men ändå.
  http://www.icm.uu.se/chemical-biology/kleinau-lab/publications/

  Gilla

  1. Aj, och jag som använder den dagligen… Nu måste gå tillbaka till Apotekets kallpressade mandelolja som jag använde tidigare. Fast jag måste nog ha lite CC cream på ansiktet….
   Tack för tips Maria!
   Kram Teresa

   Gilla

 2. Samma med mig! Varje morgon OCH kväll! Och min hudterapeut säger att min hud ser så bra ut… 🙂
  Man hittar något nytt, spännande varje dag, du ! 😉
  Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s