Dadelbollar utan nötter

Hade ett behov efter dadelbollar till te i kväll. Eftersom vi har nötförbud på min skola så försöker jag att inte blanda ner nötter i bakverk som jag kanske vill ta med och bjuda på till kaffet. Jag vet att mandlar inte är en nöt men de dras över samma kam.

Har en kollega som också äter Paleo så jag känner att jag vill ge henne lite feedback-fika bland. 

Så i kväll lagar jag 

Dadelbollar á la Duveds skola.

Recept:

20 färska urkärnade dadlar, ni kan inte köpa torkade i påse.

2 msk kakaopulver – ekologisk av bra sort

2tsk vaniljpulver ( inte vaniljsocker)

1dl kokosolja

1/2 dl riven eko kokos

2 msk espressokaffe

(Jag hade även i 2tsk Baobab-pulver)

Läs om Baobab-fruktens hälsofördelar här:

http://www.superfruit.com/baobab-c-231-1.aspxKör dadlarna först till ett mos i matberedaren, häll i resten av ingredienserna och blanda ihop. Ställ i kylen att stelna lite. Rulla sedan i riven kokos och förvara kallt.Nu’ru Helena blir det andra bollar i morgon.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s