Frökex och laxloin

Börjar äntligen känna mig normal igen efter att ha varit ganska ynklig hela påsklovet. Tack och lov var vi bara tre av elva som blev drabbade. 

Något jag märkt av efter drygt ett år på Paleokost är att mitt blodsocker håller sig jämt över dagen. Det är sällan jag känner mig trött eller påverkad av mat. Tidigare kunde jag bli tokhungrig på några timmar efter jag ätit. Idag äter jag sällan fler än två mål mat om dagen.

Som söndagsbak gjorde jag i alla fall frökex. De är perfekt att ha om man vill ha något litet till teet på kvällen eller som gåbortpresent till någon man gillar.

Jag gör ofta 5 plåtar. Dels gör jag stora bitar att ha som bröd till frukost. Sen gör jag en plåt med kex. Dessa skär jag innan jag sätter in plåten i ugnen.

De stora knäckebrödsbitarna sparar jag i en plåtburk i skafferiet. 

Receptet hittar du här:

https://systemiskskleros.com/2015/01/10/froknacke/

Kvällens Paleomiddag blev laxloin med gurkremsor tillsammans med ugnsbakad torsk. Tillbehören var citron, gurka och dill. Till detta blev det en citronhollandaise på Ghee.

Recept på citronhollandaise 

150 g Ghee , smält på låg värme

I en kastrull tar du 2 msk vitvinsvinäger och 2msk pressad citron. Häll i tre äggulor och vispa under låg värme. När du märker att äggblandningen börjar tjockna så tar du av kastrullen från värmen. Tillför Ghee i en tunn stråle samtidigt som du vispar med elvisp.

Smaksätt hollandaisesåsen med mer citron, lite salt och peppar efter smak.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s