Födelsedag och Paleo

I torsdags fyllde jag år, det är en barnslig känsla, den att ha en förväntan att bli uppvaktad. Gillar att fylla år! Blev väckt med blommor, smoothie och skönsång av mina tre pojkar och min man. Fick en bild på en högpresterande mixer. Får kolla ut en som orkar göra nötsmör utan att motorn brinner upp.

Till lunch blev jag upplockad av en kompis som överraskade med lunch uppe på Ullådalsstugan där ytterligare en vän väntade. Det blev utsökt rökt lax med grönsaker och aioli.Till fikat på eftermiddagen hade jag bakat egen Paleokladdkaka.Recept på den finns här:

http://wp.me/p5zxt1-V

Fick vackra blommor.Till middag kom min stressade man hem och lagade mat.  Han har inte varit ledig på kvällarna på några veckor så det var nog bra att han fick en kväll hemma. Till middagsmat blev det entrecôte med aioli och rödbetor.När jag gick och la mig på kvällen slog det mig att jag även har tvåårs-jubileum på sjukdomen och att ha klarat mig så här långt. 2013 så insjuknade jag nämligen i en hjärtmuskelinflammation med komplikation, vatten i hjärtsäcken. Sedan dess har jag varit ”sjuk”. 

Diagnosen Diffus Systemisk skleros kom inte förrän i nov. 2013

Tror själv att det var en stor påfrestning på kroppen att bli sjuk under lång tid och att jag sen fick en kur med hög dos av kortison tror jag rubbade mitt immunförsvar.

Att min kropp valde den autoimmuna sjukdom den gjorde beror nog på anlag. Det sägs att SSc inte är ärftlig men min moster hävdar att min morfar, enligt läkarna, hade Karpmun och Sjögrens. Så något samband finns det.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s