Sol och regn

Dagen igår startade med en äggröra med avocado, har det så lyxigt att min moster väcker mig varje morgon med frukosten klar. Tror att hon tycker synd om mig med gips.Sen blev det en promenad i solen. Så härligt väder, solen värmde och det var nästan vindstilla.Sedan gick jag ner och la mig på en solsäng ( jag var helt ensam) i några timmar. Lyssnande på den senaste Elisabeth George i hörlurarna.På kvällen gick vi på en fiskrestaurang i närheten och åt en jättegod middag.

Vi åt en skaldjurssallad till förrätt och jag åt fiskspett på marulk med aioli till varmrätt.

Måste säga att medelhavsmaten är fantastisk, om det inte är friterat så behöver man nästan aldrig vara orolig att det ska vara gluten eller mjölkprodukter i maten. 

Moster och morbror åt svärdfisk och sjötunga.

Idag har vi varit på marknaden och köpt presenter. Moster har fotat alla kläder för att ge barnbarnen ett val på fina kläder, skulle vilja vara med när de  väl har valt och hon ska hitta igen kläderna på bilden. Marknaden är jättestor.

På marknaden finns en grönsaksväg med lokala handlare som säljer otroliga råvaror.

Vi köpte Pimentos och kryddor.

I kväll blev det egengjorda ”Pimentos de Padron” med langostinis och aioli.

Recept på Pimentos de Padron :

Kör dina småpaprikor i olja i en kastrull under ca 10- 15minuter. De ska få färg och bli mjuka. Lägg upp dem på hushållspapper för att rinna av. Lägg på ett fat och smula flingsalt över.Till varmrätt blev det Citronlax och vitlöksfräst spenat.

Min nya leksak, citronrör för saft utan kärnor, världens bästa uppfinning.

Nu ska jag packa och i morgon går flyget hem till Åre igen, eller till Trondheim om man ska vara noga.

Vilka härligt varma dagar jag har fått, så skönt att slippa fotbojan( kylan och SSc ) och kunna promenera som en vanlig människa. 

Annons

En tanke på “Sol och regn”

 1. Morbror Kalle säger:
  Vi har haft en otroligt trevlig period med Teresa som gäst.Vi har inte bara haft någon annan att titta på och tjata med, än oss själva. Vi har också fått köpa och tillaga maträtter som vi knappt visste fanns. Vi har dessutom utforskat nya delar av Fuengirola i jakt på de ingridienser som krävdes till de matkrationer Teresa har inspirerat och handlett oss till. Själv har jag blivit ganska bra på att SLÅ majonäs med billiga ballongvispar, även om de i regel gick sönder efter en användning.
  Idag försökte Teresa och moster köpa mittbiten på en hel stor norsk torsk. Expediten vägrade
  och språkförbistring utbröt. Andra (irriterade) kunder i kön försökte hjälpa till. Man fick inte köpa bästa biten av en hel fisk. Trots den väntande köns irritation, lämnade expediten disken och tog med sig Teresa och moster till en annan disk. Resultatet blev inte torsk utan lax så smånongom tillagad enligt Teresas bilder.
  Tyvärr har vädret inte varitg det bästa den senaste veckan. Klart sämre än förr året. Men solen har tittat fram ibland, och 15-20 grader hittar man ju inte så ofta hemma i mars.
  Vi kommer att sakna Teresa de sista veckorna av vår vistelse i Spanien. Men vi börjar jakten på boende nästa år.
  Tack Teresa för Ditt besök hos oss, och GRATTIS i förskott till födelsedagen
  Moster och Morbror

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s