Tacobröd

I helgen gjorde jag tacobröd. Testade att göra Annika Sjöös bröd, se boktips.

Recept

3 dl mandelmjöl ( fast jag tog nog 4)
3 ägg
2 tsk fiberhusk
0,5 dl Kokosolja eller i mitt fall Ghee
0,5 dl mandelmjölk( hade inget hemma så jag tog extra Ghee)
0,5 tsk salt
1tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader

Smält kokosoljan.
Blanda ihop alla ingredienser i matberedaren.
Klicka ut 4 runda bröd på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde 7 st mindre.
Ta vatten på händerna och forma bröden på ovansidan så de blir släta. ( det gjorde inte jag)

In i ugnen i 15 minuter.

Servera som tillbehör till taco.

Nästa gång gör jag nog fyra st och så använder jag dessa bröd som hamburgerbröd.

Blev goda. Killarna åt och det är bra betyg.

2015/02/img_7270.jpg

2015/02/img_7271.jpg

2015/02/img_7272.jpg

2015/02/img_7273.jpg

2015/02/img_7274.jpg

Annons

3 reaktioner till “Tacobröd”

  1. Å nästan som mitt favoritbröd. Jag mixar 1dl mandel till mjöl, blandar i 1 ägg och en klick (20g) smör. Lägger det på en tallrik mikrar två minuter. Vips får man ett underlag till frukostpåläggen

    Gilla

  2. Min intällning till mikro är lite dubbel. När jag arbetade på restaurang för läääänge sedan så satt det en stor varningskylt på mikron och en stor gul tejp på golvet som begränsade hur nära man fick vara när mikron gick…..men rester smakar ju bra trots uppvärming nä man har mikro. Så detvär lite dubbelt. Idag startar min AIP Paleo resa. Tack för inspirationen 💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s