Gurkmeja

För er som aldrig sett gurkmeja förutom i form av ett gult pulver.
Så här ser färsk gurkmeja ut.

Fick en leverans av min snälla mamma. Hon har tjatat hål i huvudet på Coop Visby för att de skulle ta in färsk gurkmeja i sortimentet.

Annars vet jag att det finns gurkmeja i Botkyrka, för där hittade en snäll kompis, som heter Anna, den färska hårdvalutan , i en butik. Efter att hon på uppdrag av mig letat igenom hela Södertälje.

2015/01/img_6873.jpg

Annons

7 reaktioner till “Gurkmeja”

 1. Jag odlar gurkmeja själv på prov för att se om jag kan få fram färsk till mig. Ingefära är inget problem att odla. Ner med den förska biten halvvägs i jord. Det finns ofta små ögon som ska vara uppåt, det är där det gröna sedan växer fram. Krukan får bytas då och då när ingefäran börja yngla av sig. Jag skär av , plockar upp och äter. Nu provar jag att göra på samma sätt med gurkmeja. Till ingefäran använder jag lite sand ovanpå jorden och till gurkmejan sandblandad jord. KraM på dig Robin

  Gilla

 2. Haha! Hej Bruce Wayne
  Ja, det tror jag kommer att fungera, har satt min mamma att odla
  det på Gotland. Men det kanske fungerar inomhus i kruka också.?
  Min mamma håller på med ngt kompostsystem som heter Buchaci,
  det vore något för dig och dina odlingar. Växer som tokigt i hennes pallkragar.
  Jag kanske kan börja sälja till sommaren!
  Teresa

  Gilla

 3. Ska genast ta mig till coop och köpa färsk gurkmeja! Tack för tipset!
  Dock har Egon blåst taket av butiken så de håller stängt idag och imorgon.
  kram på dig!
  //Elin

  Gilla

  1. Jag har färsk gurkmeja i råjuice, smoothies och kombucha. Gurkmeja påminner om ingefära men smakar egentligen inget. Färgmässigt är den gulorange och är man inte försiktig när man håller på med den så ser man ut som en inbiten nikotinist på fingrarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s