Gulasch á la mitt vis

Söndag är matlagningsdag. I veckan är det stressigt att hinna med och om man äter strikt Paleo, måste man vara förberedd.

När jag började äta Paleo var jag ofta panikslagen, för vad skulle hända om jag inte fick mat. Nu lever vi inte i ett land där vi har underskott på mat direkt, men det gällde att hitta rätt föda.

Under en föreläsning med Karl Hultén, som jag var på, http://www.karlhulten.se ,fick han en fråga vad han åt när han var ute på resa, då svarade han att han drack buljong och fastade i fall han inte fick tag på ”rätt” mat. Det gick bra det också.

Efter det slappnade jag av lite, och märkte att jag faktist mådde bättre av att inte äta så mycket och ofta. Min mage blev lugnare och jag blev ändå mätt.

Idag blev det Gulasch

Jag gör mycket så jag har till lunch hela veckan, jag ni läste rätt, samma rätt varje dag går bra det med.

Recept:

1kg köttfärs
1 stor kålrot
1 stor lök
2 msk Paprikapulver ( inte AIP Paleo)
1 tetra Passerade tomater (inte AIP)
2 tärningar eller 2msk köttbuljong
1 L Vatten
Två nävar grönkål
Salt och peppar

Gör så här:

Fräs köttfärsen i en klick Ghee, eller kokosolja. Hacka löken och fräs den med. Skär kålroten i kuber, 1x1cm och lägg i. Strö över paprikapulver och häll på vatten och de passerade tomaterna. Stoppa i köttbuljong och grönkål. Lägg på ett lock och låt koka på låg värme i 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en bit fröknäcke och en klick aioli.

2015/01/img_6887.jpg

2015/01/img_6884.jpg

Buljong från Bio Food

2015/01/img_6881.jpg

Min nya investering, en stor gryta med lock som jag även kan stoppa in i ugnen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s