Hjälpmedel när det blir kallt.

Sedan jag fick min diagnos, ganska exakt två år sedan, så har jag försökt att tänka förebyggande. Att aldrig bli kall eller småfrusen är a och o.

Här kommer lite bilder på hjälpmedel som verkligen hjälper mig vid kyla.

 
Adalat och nitroglycerinsalva är kärlvidgande och hjälper till med syresättningen ut i fingrarna när det är kallt. 
 
Handledsskydd som går upp en bit över fingrarna är superskönt att ha på jobbet eller inomhus när man är lite frusen.

 
  När det är kallt har alltid en gammal skidmask som jag knyckt från barnen. Den är i neopren och har kardborreknäppning i nacken. 

Tunna innervantar innanför värmehandskar eller inomhus.

Här är även ett par billiga el-tumvantar från Claes Olsson som drivs med tre AA -batterier.

 
Vetevärmare som små hjärtan som man kan stoppa i fickorna på jackan eller vantarna.

Handvärmare från Claes Olsson som håller värme i ca åtta timmar.

   
Mina fantastiska handskar från Hestra som värmer fingertopparna ordentligt. Finns med tre olika värmesteg


Innervantar med elslingor som jag fått med hjälp av arbetsterapeuten.

    
Strumpor med elslingor har jag också fått från arbetsterapeuten i Östersund.

Sulor med värme.

  Sedan använder jag en lång kappa i dun från Skhoop. Den går ända ner till anklarna och är så skön. De har även kjolar i olika längd som är vadderade och jättevarma.

Jag använder dessa kjolar både på jobbet och under kappan för extra värme.

 
  En svart lång

…och två korta 

  

  Snart jul sedan går vi mot varmare tider!

Teresa 

Annons

7 reaktioner till “Hjälpmedel när det blir kallt.”

 1. Hej, jag heter Ulrika och läser din blogg då och då. Fick diagnosen begränsad systemisk skleros i augusti, men har haft svår Raynaud sen – 93 och div. mag-/tarmproblem sen – 88. Funderar mycket på vad sjukdomen kommer att betyda för mig i framtiden. Är så van vid Raynaud och har ungefär samma trix för att klara vardagen med den som du, men har just nu framförallt problem med matsmältningsproblem, pga hög d os Omeprazol tror jag mest.
  Blir inspirerad av din blogg. Du är otroligt snygg och fräsch, och verkar leva ett mkt aktivt liv. Hur ser din vardag ut? Hur gav sig s jukdomen till känna för dig?
  Hälsn Ulrika

  Gilla

  1. Hej Ulrika! Tack för dina fina ord. Jag blir så glad när jag märker att det finns någon som läser vad jag skriver. Vill påpeka att de bilder jag lägger ut på bloggen inte alltid speglar mitt trötta, sjuka jag.

   Försöker leva ett vardagsliv med att jobba 100% sedan åker jag hem och återhämtar mig. Mitt liv är inte speciellt aktivt. Jag lägger stor vikt på att bara vila mig på helgerna och inte ha något inplanerat. Är väldigt bra på det, om jag får säga det själv.

   Min sjukdom började med att jag fick ont i leder och ”puffy fingers” Sedan fick jag kämpa för att få någon läkare att ta mig på allvar. Till sist kom jag till en gammal räv som direkt skrev remiss till reuma. Efter det gick det snabbt. Diagnos och snabb acceleration av sjukdomen. Immundämpande Medicin och ett holistiskt tänkande kring mat, tillskott, stress och hundra saker till har gjort att jag idag mår bättre. Sedan gör jag massor av saker som får min läkare att slita sitt hår. Men det är min kropp och mina val.
   Just nu är jag inne på att googla allt jag hittar om SIBO, dricker äppelcidervinäger, äter low carb-Paleo och kör periodisk fasta.
   Hoppas du kan hitta något som jag gör som du tycker kan passa dig .
   Kram Teresa ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s