Särskilt Högriskskydd FK

När man har en allvarlig systemsjukdom så kan man bli tvingad till att sjukskriva sig ganska ofta. Det är inte alltid man är hemma så lång tid. I mitt fall är det ofta magen eller att det är för kallt ute. Ibland har jag vaknat på morgonen och varit oförmögen att kunna stödja på ena benet. 

Inte så kul att dras med dessa karensdagar. Allra helst inte när man kommer upp till 25 stycken om året. Det är mycket förlorade pengar pga en skitsjukdom som lever sitt eget liv.

För alla er som har en allvarlig sjukdom så finns det ett bidrag att söka på Försäkringskassan som heter ”Särskilt Högriskskydd” Man får söka ”om” det varje år och får man det beviljat så slipper man tänka på karensdagar. Man får sjukpenning från första sjukdagen. 

Lunchen idag blev ägg och frökex. Fick en lunchlåda i present av min snälla mamma. Den är inte i plast och den är biologiskt nedbrytbar.Ikväll gjorde min man zucchinipasta och köttfärs. Med en pak choisallad.Godnatt från mig!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s