Har du koll på din sjukförsäkring?

Har du koll på din sjukförsäkring?”

Har du en sjukförsäkring hos Trygg Hansa?

Känner du dig säker på att du är rätt försäkrad? Eller har du en gnagande känsla att du nog kommer bli en förlorare, vilken sjukdom du än kommer att få?

Precis som de flesta där ute hade jag ingen tanke på att bli sjuk. 2003 blev jag uppringd av en försäljare från Trygg Hansa. Hon sålde in fördelarna med att ha en sjukförsäkring och berättade med inlevelse om vad som kunde hända ifall jag inte hade någon.

Allt det hon sa lät ju vettigt och eftersom jag då precis blivit tvåbarnsmamma kände jag att det var dags att kliva in i vuxenvärlden. Jag tecknade alltså en sjukförsäkring hos Trygg Hansa. Dyr var den också, men det fattade jag inte riktigt då, hög på hormoner som jag var.

Åren gick och min man påpekade flera gånger att det var väldigt mycket pengar som gick åt till min sjukförsäkring. Vi var i början av 30-års åldern och vi var aldrig sjuka, så man kan förstå hans undran. Jag vidhöll dock, med en dåres envishet, att sjukförsäkring måste man ha, ju dyrare desto bättre.

För ett par år så började även min envishet vackla och jag ringde upp Trygg Hansa för att avsluta sjukförsäkringen. Blev då övertalad att stanna kvar hos bolaget. Fick till och med ett tackbrev av dem där de skrev att de var glada att jag förblev kund hos dem och att de skulle göra allt de kunde för att jag skulle bli nöjd.

2013 inträffade det som inte skulle hända. Jag fick diagnosen Diffus Systemisk Skleros. En sjukdom som få hört talas om och dessvärre var det en riktigt farlig variant.

Äntligen skulle jag nu få visa min man att det var tur att jag behållit min sjukförsäkring i alla dessa år, för vad hade jag annars haft för möjligheter om jag inte hade haft den.

Ringde upp Trygg Hansa och fick veta att deras sjukförsäkring bara täcker 16-17 sjukdomar och att min inte var en av dem. Men jag kunde få 250 kronor per natt om jag blev inlagd på sjukhus.

VA? Detta var inget som försäljaren från Trygg Hansa hade nämnt för mig.

16 sjukdomar!!!! Hur många sjukdomar finns det i världen egentligen och hur stor är sannolikheten att man just lyckas träffar en av deras utvalda?

Summan av kardemumman var alltså att jag under alla dessa år betalat ungefär 70.000 kronor till Trygg Hansa och nu, när jag fått en dödlig sjukdom, kunde jag se fram emot att få 250 kr dygnet om jag blev inlagd på sjukhus.

Så jag frågar dig igen, ”Har du koll på din sjukförsäkring?”

Om svaret är NEJ, så råder jag dig, som har turen att ännu inte blivit drabbad av sjukdom, att jämföra försäkringsbolagens sjukförsäkringar. Åtminstone räkna hur många sjukdomar de täcker.

Och om du har Trygg Hansas sjukförsäkring, be dem stoppa upp den någonstans och byt bolag.

Jag stannade kvar då, när jag hade tänkt att byta bolag, men jag kan sammanfatta min erfarenhet med:

Jag är så långt ifrån nöjd kund som man kan komma, Trygg Hansa! ”

2015/01/img_6934.jpg

Annons

En tanke på “Har du koll på din sjukförsäkring?”

  1. Jag har en olycksfallsförsäkring hos TH men inget mer, så jag blev lite knäckt när jag blev sjuk, tänkte att ”det var väl typiskt”. Jag minns inte varför jag slutade betala premien en gång i tiden, men efter att ha läst ditt inlägg känner jag att det kan kvitta … jag hade ju ändå inte fått någon direkt hjälp av dem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s