Vitamin D3 

 

http://cleanfoodfighter.com/?s=vitamin+d3

 

This is a very interesting article about vitamin D3. I’m eating a lot of vitamin D every dag. All information I found made me understand it’s important.

Read it and write me a comment about what you think.

Teresa

http://goop.com/can-vitamin-d3-heal-autoimmune-diseases/?_bta_tid=076926437276000606180598886912431592595776442070060980760309832819678876969160841666352

Annons

10 reaktioner till “Vitamin D3 ”

 1. Hur mycket tar du per dag? Följer du intaget med prover för att se hur du ligger till? Jag har tagit 10 000 IE/dag i några år och låg på senaste provet ändå bara på 86 nmol/l (ref värde 23-113). Jag har reum sjd.

  Gilla

 2. Ursäkta mig, jag räknade fel. Tar 5 000 IE/dag. Tar 2 kapslar av Pure Pharma D3 (2 500/kapsel). Rekommenderad dagligt intag är 2 500 IE. Jag har Bechterews sjd och äter enligt aip sedan drygt ett år.

  Gilla

 3. Tycker jag blev ganska fort bättre i lederna (mindre smärta och stelhet) Men sedan har jag haft problem med njurvärdena och tvingats sätta ut min grundmedicinering så just nu är det svårt veta vad som är kost och vad som är annat. Har påbörjat återintroducering men tycker det är svårt få några tydliga svar då min sjukdom varierar mycket i sig.

  Gilla

 4. Har kollat upp min d-vitnivå på VC. Hade 136 nmol/l (ref.värde 23-113) så tar för tillfället ingen d-vit på inrådan av läkare.

  Gilla

  1. Har du SSc eller annan autoimmun sjukdom?
   Är din läkare expert på autoimmuna sjukdomar undrar jag då..
   Är din läkare påläst om d-vitamin och autoimmunitet?
   Vad kan hända enligt din läkare om du tar d-vitamin? Många frågor. Skulle vara intressant om du frågade, vad du skulle få för svar.
   Jag fortsätter att högdosers d-vitamin trots att jag har bra värden. ❤

   Gilla

 5. Jag har Bechterews sjd (se ovan). Nej min läkare är ingen expert på autoimmun sjd eller d-vit och verkade inte spec påläst. Jag googlade och en verkan av för högt dvitamin kunde vara inlagring av calcium i njurvävnad. Eftersom jag redan har problem m njurarna blir jag försiktig. Det är svårt att handska med att det finns så olika uppfattningar bland läkare. Hörde i veckan ett radioprogram om d-vit där olika uppfattningar kom till tals, där man trodde att om ett par år man skulle ha bilden klarare. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/868380?programid=412

  Gilla

  1. Tror att det kommer mer och mer. Forskningen måste hänga ihop med läkarvården. Idag är det långt i mellan. Jag har valt själv att dosera d-vitaminet högt, ( min SSc slår också mot njurarna) men jag har min reumaläkare med mig. Han anser att så länge jag mår bra av det så….jag har ätit 5000 ie i snart 4 år. Mäter dock blodtrycket för att ha koll på all medicinering eller övrigt för njurarnas skull.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s